Bifoder

12 varer

pr. side
Faldende orden

12 varer

pr. side
Faldende orden

Bifoder

For at bier kan levere god honning, er det vigtigt, at de lever under de mest optimale forhold. Derfor er det vigtigt, at du som biavler sørger for, at dine bier har adgang til den næring, de har brug for, og det klarer du ved hjælp af bifoder. Der findes forskellige former for bifoder, herunder invertssirup og foderdej til bier.

Foderdej bruges især til nyopstartede bifamilier, da det afgiver meget lidt duft og dermed mindsker sandsynligheden for, at udefrakommende bier finder frem til foderdejen. Derudover er foderdej nemt at håndtere, så er du nyopstartet biavler, kan du med fordel starte her. En anden fordel er, at foderdej også kan bruges som nødfoder i forårsmånederne, hvis du ikke har fodret dine bier tilstrækkeligt.

Modsat foderdej er Invertssirup flydende. Det er raffineret sukker, som minder om honning. Sukkerarterne er inverterede, hvilket betyder, at bierne undgår selv at bruge energi på dette, og at det dermed er nemmere for dem at optage. En anden fordel er, at bierne kan have svært ved at optage foderdej, når vejret bliver koldere, men her vil du med invertssirup kunne fodre senere på året.

Sukkervand til bier


En anden form for bifoder er sukkervand. Her tilbyder vi Melis sukker, som er 100 % rent roesukker til opløsning i både varmt og koldt vand. Du kan nemt lave din egen blanding derhjemme, som du kan bruge til fodring af bier med sukkervand.